Βιωσιμότητα

Βιωσιμότητα

Η αγάπη για το φυσικό τοπίο της Κρήτης βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας του Sentido Unique Blue. Η δέσμευση μας είναι να αναλάβουμε μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία του πλανήτη για τις επόμενες γενιές
Για το λόγο αυτό, σας παρουσιάζουμε τη βιώσιμη εταιρική στρατηγική μας, ώστε να προχωρήσουμε βήμα, βήμα προς ένα λαμπρότερο, πιο πράσινο μέλλον.

Τα κτήρια είναι υπεύθυνα για το 40% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας, συμβάλλοντας κατά 30% στη συνολική εκπομπή CO2. Κατά συνέπεια, έχουμε διαμορφώσει τον χώρο μας με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την εκπομπή όσο το δυνατόν περισσότερο, χρησιμοποιώντας προηγμένες υπολογιστικές μεθόδους για ένα ενεργειακά αποδοτικό ξενοδοχείο.

Το Sentido Unique Blue έχει βιοκλιματικό σχεδιασμό, παρέχοντας εξαιρετική θερμομόνωση που ελαχιστοποιεί την ανάγκη για ενεργειακή σπατάλη. Μαθαίνουμε από τον πλανήτη μας και συνεργαζόμαστε για να ζούμε σε αρμονία.

Επιπλέον, το Sentido Unique Blue δεσμεύεται να αξιοποιήσει τις διαθέσιμες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στη ταράτσα του ξενοδοχείου έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταικά συστήματα, η πιο καθαρή πηγή ηλιακής ενέργειας. Επιπλέον, έχουμε εγκαταστήσει αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου για τον περιορισμό της χρήσης ενέργειας, παρέχοντας ρυθμίσεις, επίβλεψη και αναφορά στο “έξυπνο” κτήριο μας. Οι καθημερινές δραστηριότητες του Sentido Unique Blue επικεντρώνονται στην αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος. Ανακυκλώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα απόβλητα, φροντίζουμε για τον βιολογικό καθαρισμό του νερού, το οποίο επαναχρησιμοποιείται στους κήπους. Τα χρησιμοποιημένα λάδια κουζίνας ανακυκλώνονται για παραγωγή βιοκαυσίμων, ενώ στους χώρους σίτισης θα βρείτε αποκλειστικά βιοδιασπώμενα καλαμάκια. Δεν χρησιμοποιείται πλαστικό μίας χρήσης.

Τα φωτιστικά είναι εξοπλισμένα με ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες LED, ρυθμιζόμενα και προσαρμόσιμα ανάλογα με την ώρα της ημέρας μέσα από καλώδια ελέγχου DALI (Digital Addressable Lighting Interface). Επιπλέον, χρησιμοποιούμε το κύκλωμα DHW για να ρυθμίζουμε τη χρήση ζεστού νερού, αξιοποιώντας το επίσης για την πρόληψη της ανάπτυξης βακτηριδίων Λεγεωνέλλας. Υπάρχουν επίσης δύο ηλεκτρικοί φορτιστές αυτοκινήτου διαθέσιμοι για όλους τους επισκέπτες στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου, κατόπιν αιτήματος.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο Sentido Unique Blue, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες περιβαλλοντικές αξίες με εσάς. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν πιο ευτυχισμένο κόσμο.